2012. augusztus 31., péntek

Tejfölös-kekszes weby konyhájából



Hozzávalók 8 főre:
1 l tejföl
70 db háztartási keksz
1 citrom héja és leve
7 ek porcukor
színtelen expressz zselatin
gyümölcsök ízlés szerint


Elkészítés
Előkészítjük a gyümölcsöket, amelyiket  fel kell vágni, azt felvágjuk, majd elkészítjük a tortazselét a zacskóján leírtak szerint a fél citrom levével együtt, és félretesszük hűlni.
A tejfölbe belereszeljük a megmosott citrom héját, majd a másik fél citrom levét is belecsurgatjuk, hozzáadjuk a porcukrot, és jó alaposan összekeverjük.
Ezután a keksz felét lehelyezzük a jénai, vagy a tepsi aljára. Lehetőleg olyan tepsit használjunk, aminek nem kerekítettek a csücskei, ill. amibe pont jól beleférnek a kekszek. Ha kicsi rés marad közöttük, az nem baj, mert úgyis megduzzadnak kicsit a nedvességtől. A kekszrétegre simítjuk a tejföl felét, majd megint egy kekszréteg és megint egy tejfölös réteg.
Ha ez kész, szépen ráhelyezzük a gyümölcsöket, és óvatosan leöntjük a tortazselével, hogy a tejföl ne keveredjen fel. Ennek elkerülése érdekében a legjobb módszer, ha a gyümölcsökat jó szorosan egymás mellé rakjuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap már fogyasztható! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails