2012. augusztus 9., csütörtök

Keksztekercs másképp



Hozzávalók:

Tészta:
60 dkg darált keksz
3 ek kakaópor
kb.10 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
rum (ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
tej vagy lekvár (ízlés szerint)

Krém:
6 dl tej
75 g étkezési keményítő vagy 2 cs tejszínes pudingpor
20 dkg kókusz reszelék
2 cs vaníliás cukor
kb 5 ek cukor
5 dkg vaj
csipet só


Elkészítése:
Tészta: A tésztához valókat összegyúrjuk annyi tejjel, vagy lekvárral amitől összeáll a tészta. Betesszük a hűtőbe dermedni kb 1 órára.
Krém: Kevés tejjel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, vagy a pudingporokat. Hozzáöntjük a többi tejet és sűrű pudingot főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrokat, a sót, a vajat és a kókuszreszeléket. Megvárjuk amíg kihűl, közben a tésztát 3 felé osztjuk. Kinyújtjuk az első lapot két folpack között majd sütőpapírozott tálcára tesszük, megkenjük az egyik adag krémmel (krémet is 3 fele osztjuk), majd beborítjuk a második lappal, megkenjük a második adag krémmel. Jöhet rá a 3-dik kinyújtott lap és a tetejét lekenjük a maradék krémmel. Kókuszreszelékkel megszórjuk. Hideg helyre tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails