Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojás, 1/2 sütőpor, kevés tejföl
Töltelékhez:
50 dkg túró
4 tojás
2 cs. vaníliás cukor
2 dl tejföl
20 dkg cukor
10 dkg liszt
0,5 l tej
6 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tepsit kivajazzuk, félretesszük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a kivajazott tepsibe belenyomkodjuk, egyenletesen.
A túróhoz hozzáadjuk a tojás sárgákat, a cukrokat, lisztet, tejfölt és jól összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejet. Nem kell megijedni, nagyon híg lesz, de sütés közben megszilárdul!
Ráöntjük a tésztára, előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 percet sütjük. Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, 6 púpos evőkanál cukrot teszünk bele (Jó kemény hab legyen).
A 20 perc elteltével kivesszük a tésztát és a habot óvatosan a tetejére kenjük, nem baj, ha a túrótöltelék teteje még lágy. Kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe. megsütjük a habot is rajta. Ha kész, hagyjuk hűlni, majd a tetejére kakaóport szitálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése