2012. június 24., vasárnap

Madártej-szelet II.



Hozzávalók:
8 tojás
12 evőkanál cukor
13 evőkanál liszt
2 vaníliáscukor
4 dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
4 dl tejszín

Elkészítése:
8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük.
Krém: 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliáscukrot 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük. 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.
Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk (szerintem kell bele egy kis habfixáló), csokireszelékkel megszórjuk.
Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails