2012. június 7., csütörtök

Csíkos félméteres süti

Hozzávalók:

Száraz hozzávalók:
20 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
1 evőkanál kakaópor

Nedves hozzávalók:
1 db tojás
0,5 dl étolaj
1 kis doboz kefír

Egy tálban összekeverjük a száraz, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összevegyítjük és simára keverjük.
Egy őzgerinc formát kizsírozuk-lisztezük és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen felemelkedik a sütemény a formában és a teteje szép világos-barna lesz.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket:

Hozzávalók:
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
5 dl tej
5 evőkanál búzadara

A tejet felforraljuk és a darát belefőzzük. Kihűtjük. Amíg hűl, a porcukrot a vajjal simára keverjük, majd kikeverjük a kihűlt darával.

A kakaós tésztát szeletekre vágjuk, megtöltjük a krémmel, külsejét is bevonjuk, majd az egészet csoki mázzal vonjuk be, melyhez 3 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport kikeverünk 2 evőkanál vízzel, majd összeolvasztjuk. Ha a cukor már elolvadt, 3 dkg vajat addig keverünk vele, amíg elolvad.

Ferdén szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails