Száraz hozzávalók:
20 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
1 evőkanál kakaópor
Nedves hozzávalók:
1 db tojás
0,5 dl étolaj
1 kis doboz kefír
Egy tálban összekeverjük a száraz, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összevegyítjük és simára keverjük.
Egy őzgerinc formát kizsírozuk-lisztezük és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen felemelkedik a sütemény a formában és a teteje szép világos-barna lesz.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket:
Hozzávalók:
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
5 dl tej
5 evőkanál búzadara
A tejet felforraljuk és a darát belefőzzük. Kihűtjük. Amíg hűl, a porcukrot a vajjal simára keverjük, majd kikeverjük a kihűlt darával.
A kakaós tésztát szeletekre vágjuk, megtöltjük a krémmel, külsejét is bevonjuk, majd az egészet csoki mázzal vonjuk be, melyhez 3 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport kikeverünk 2 evőkanál vízzel, majd összeolvasztjuk. Ha a cukor már elolvadt, 3 dkg vajat addig keverünk vele, amíg elolvad.
Ferdén szeleteljük.
Hozzávalók:
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
5 dl tej
5 evőkanál búzadara
A tejet felforraljuk és a darát belefőzzük. Kihűtjük. Amíg hűl, a porcukrot a vajjal simára keverjük, majd kikeverjük a kihűlt darával.
A kakaós tésztát szeletekre vágjuk, megtöltjük a krémmel, külsejét is bevonjuk, majd az egészet csoki mázzal vonjuk be, melyhez 3 evőkanál cukrot, 3 evőkanál kakaóport kikeverünk 2 evőkanál vízzel, majd összeolvasztjuk. Ha a cukor már elolvadt, 3 dkg vajat addig keverünk vele, amíg elolvad.
Ferdén szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése