2012. június 7., csütörtök

Túrógombóc főzés nélkül

Hozzávalók:
(15 gombóchoz)

1/2 l tej
4 ek búzadara
1 cs. vaníliás cukor
ízlés szerint kristálycukor
1/2 citrom reszelt héja
25 dkg túró
zsemlemorzsa
3-4 ek. étolaj
4 dl tejföl
kristálycukor

Elkészítése:

Főzz egy jó sűrű tejbegrízt, úgy, hogy keverni még tudjad, de ne legyen lágy. Még melegen szórd vaníliás cukorral, kristálycukorral ízlés szerint és reszelt citromhéjjal.
Hagyd teljesen kihűlni, dermedtre.
A túrót keverd hozzá.
Készítsed el a pirított zsemlemorzsát. A masszából formálj gombócokat és hempergesd meg a morzsában.
Nagyon finom, másnap is teljesen puhácska, már ha ugye megéli a másnapot!

A tejfölből és a kristálycukorból készítsél öntetet, azzal tálaljad a meglangyosított gombócokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails