2012. június 7., csütörtök

Csavart sós rudacska




1 liter minőségi fehérbor, amelyből 0,2 l -ert a tésztába, a többit a szakácsba!
0,8 kg liszt
0,2 l olaj
1 ek. só
1 tojás sárgája

Elkészítés:
A bort felbontjuk és a megfelelő pohárba kiöntjük. Megkóstoljuk és ha megfelelőnek találjuk, elkezdhetjük e remek sós csemegének az elkészítését.

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kb.: 5mm vastagságra kinyújtjuk és tojássárgájával megkenjük. Megszórjuk szezámmaggal, vagy mákkal, egyéb magocskával, kb.: 1cm szélességre szeleteljük, megcsavarjuk .

A 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük és figyelve hogy ne égjen meg, megsütjük. (közben ne feledkezzünk meg a borról és a sütőről sem).

Nagyon finom vendégváró csemege!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails