2012. június 30., szombat

Hússal töltött cukkini


Hozzávalók:
2 zsenge cukkini
1 vöröshagyma
30 dkg darált hús (csirke vagy pulyka)
20 dkg gomba
1 tyúkhúsleveskocka
2 dl főzőtejszín
2 paradicsom
petrezselyem
reszelt sajt

őrölt bors
olaj

Elkészítése:
1. A cukkiniket jól megmosom, szárazra törlöm, kettévágom és a belsejüket karalábévájóval kikapargatom.
2. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpárolom, ráteszem a felszeletelt gombát, sózom, borsozom és fedő alatt zsírjára sütöm.
3. Hozzáadom a darált húst, fehéredésig sütöm, felöntöm kevés vízzel, hozzádobom a húsleveskockát, félig megfőzöm, majd a cukkinik kikapargatott belsejét és a finomra vágott petrezselymet is hozzáadom, sózom.
4. Amikor megfőtt kevés liszttel meghintem, ráöntöm a tejszínt. Addig főzöm, míg kicsit besűrűsödik.
5. A cukkiniket megtöltöm a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszek rá.
6. Reszelt sajttal bőven megszórom, kevés olajat öntök alá és forró sütőben megsütöm.
7. Forrón tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails