2013. január 21., hétfő

Csirkemell tárkonyos mustárral és baconnel




80 dkg csirkemell filé
1+1 púpozott tk. libazsír
10 dkg bacon
1-1 ek. apróra vágott snidling, kapor és petrezselyem
1 nagy ek. tárkonyos dijoni mustár
só, bors

1 felkockázott sárgarépa
1 felkockázott fehérrépa
1 kis felkockázott zellergumó
20 dkg felkockázott kanadai sütőtök
1 szeletelt piros kaliforniai paprika
1 felkockázott cukkini
1 csomó felkarikázott újhagyma
1 fej aprított lilahagyma

A csirkemellet csíkokra vágjuk. Az egyik kanál libazsírt felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, rátesszük az apróra vágott bacont és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és minden oldalán átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a mustárt, és kb. 10-12 perc alatt készre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, és még egy percig együtt pirítjuk. A zöldségkörettel azon frissiben tálaljuk.

Az előkészített zöldségeket egy wokban vagy nagy serpenyőben a felhevített zsíron átpirítjuk, és folyamatosan kevergetve sütjük-pároljuk. Ha puhábban szeretjük, akkor aláönthetünk egy kevés vizet, és lefedve pár percig gőzben is átpárolhatjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails