2013. január 5., szombat
Stollwerk szelet
Hozzávalók: a tésztához:
35 dkg liszt
17 dkg porcukor
5 dkg Rama margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 db tojás
2 ek kakaópor
A krémhez:
6 evőkanál kristálycukor
8 dl tej
25 dkg Rama margarin
17 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkáljuk a tésztát sütés előtt, hogy ne legyen hólyagos. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük, figyelve arra, hogy le ne égen. A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük fél liter tejel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Ezek után hozzáadjuk a Rama margarint, a vaníliás cukort és a porcukrot. Tovább főzzük amíg a Rama margarin el nem olvad. 5 evőkanál lisztet csomómentesen elkeverünk 3 dl tejben, majd a karamelles-Rama margarinos alaphoz adjuk. Tovább főzzük addig amíg be nem sűrűsödik.
Megvárjuk amíg a krém langyosra hűl, majd megtöltjük vele a tésztát. A tetejére tehetünk csokimázat, de magában is finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése