2013. január 20., vasárnap

Krówka - omlós vajkaramella házilag




Hozzávalók:
25 dkg kristálycukor
0,5 l tej
4 dkg vaj

Így készítettem:
1. A tejet elkevertem a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdtem főzni.
Kb. 50 perc (nem tévedés...) alatt a cukros tej besűrűsödött, harmadára főtt, és nagyon lassan elkezdett karamellizálódni.
Amikor már nyúlósan sűrű, és szép karamellszínű lett, elvált az edény aljától, akkor elzártam alatta a tüzet. Nagyon kell figyelni, és tényleg folyamatos keverést igényel, nehogy leégjen!
2. Azonnal hozzáadtam a hideg vajat, fakanállal kevertem két percig, ezalatt a vaj teljesen felolvadt, és omlóssá tette a karamellt.
3. Sütőpapírra simítottam, hagytam teljesen kihűlni, csak ezután szeleteltem fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails