2013. január 25., péntek

Csirkemellkosárkák kéksajtos kelbimbóval




Hozzávalók:
A húshoz
50 dkg csirkemellfilé
10 dkg vékonyra szeletelt bacon
pár kelbimbólevél
1 sült kápia paprika

bors
1 dl tejszín
1 tojás

A körítéshez:
50 dkg kelbimbó
2 dl tejszín
10 dkg finom kéksajt

Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A muffinformákat kibéleljük 1-1 baconszelettel, belefektetünk mindegyikbe 1 vékony szelet csirkemmellfilét, a közepébe pár levél kelkáposztalevelet teszünk, majd annak kelyhébe egy darabka sült paprikát.

A tojást felverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, elosztjuk a csirkemellkosárkákban, majd lezárjuk egy kis darab csirkehússal, és befedjük egy kis kocka baconnel. Sütőben piros-ropogósra sütjük.

Amíg a husika a sütőben pirul, addig megmosunk, torzsájától és esetleges elfonnyadt leveleitől megszabadítjuk a kelbimbót, majd enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, 2 dl tejszínnel megöntözzük, picit forraljuk, majd rámorzsolunk 10 dkg finom kéksajtot, és a tüzet elzárjuk. A fedő alatt a sajt csodásan megolvad, mennyei aromát kölcsönözve az amúgy semleges ízű kelbimbónak.

A közben megsült csirkemellkosárkákat krumplipürével és a kéksajtos-tejszínszószos kelbimbóval tálaljuk.

Megjegyzés:
Ünnepi fogás, ami akár Karácsony estéjére is elkészíthető azoknak, akik eléggé bátrak ahhoz, hogy eltérjenek a hagyományostól. Kezdők is bizton belefoghatnak, megéri, az egyszerűen elkészíthető fogás íze fennséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails