2013. január 5., szombat

Hólabda torta




Hozzávalók:
Tésztalap hozzávalói:
10 dkg liszt
8 dkg étkezési keményítő
2 ek kakaópor
2 kk sütőpor
6 tojás
3-4 ek hideg víz
csipet só
18 dkg cukor
1 vaníliás cukor

Vanília krémhez:
1 tasak(10 g zselatin)
4 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 vanília rúd
2,5 dl tej
3 dl tejszín

A bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
3-3 dkg fehér csokoládé olvasztva

Elkészítése:
A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A cukrot a fehérjéhez adjuk és kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, liszttel, keményítővel, sóval és a sütőporral. A sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel. A fehérjéhez felváltva keverjük hozzá a lisztes keverékkel és eldolgozzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A tojás sárgákból,a cukorból,a vanília rúdból kikapart pépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk. Még melegen elkeverjük benne a zselatint,majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a krémbe. A vanília krémből elveszünk annyit,hogy az oldalát be tudjuk kenni.
A piskótát háromba lapba vágjuk,visszatesszük a formába az alsó lapot megkenjük a krém felével,rátesszük a következő lapot,rákenjük a maradék krémmel és befedjük a harmadik lappal, majd hűtőbe tesszük dermedni.
Dermedés után a kapcsos részt levesszük,bekenjük az oldalát a kivett krémmel, kókusszal megszórjuk,csokival bevonjuk.
Az étcsokoládét olajjal vízgőz felett felolvasztjuk,majd a fehér csokoládét is.
Az étcsokoládét a tortára kenjük.
Az olvasztott fehér csokoládét nylon zacskóba töltjük,a végére egy pici lyukat vágunk és a barna csokoládéra körkörösen vékony sugárban köröket csurgatunk.
A fehér csokoládét egy hegyes késsel lefelé húzzuk,így alakul ki a mintázat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails