2013. január 11., péntek

Csokis kávés szelet




Hozzávalók:

A tésztához:
3 tojás
1,5 dl cukor
2 dl liszt (ebből 1 ek kakaópor)
csipetnyi só
3 ek napraforgó olaj
fél kk szódabikarbóna

A kávés krémhez:
10 dkg étcsokoládé
4 ek tej
4-5 ek porcukor (izlés szerint)
2 tetézett tk nescafé (instant kávéporral is helyettesíthető)
25 dkg mascarpone

A habhoz:
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
porcukor ízlés szerint (kb 2 ek)

Elkészítése:
A tojás fehérjéket habbá verjük a csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, hogy kemény legyen. Ezután belerakjuk a tojássárgájákat és az olajat, majd a végén a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, de ezt már csak fakanállal keverjük bele óvatosan, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral bélelt 24×34 cm-es tepsiben 20 perc alatt megsütjük a tésztát.
A darabokra tördelt étcsokit a tejjel gőz felett megolvasztjuk, beletesszük a porcukrot és a kávét. Simára keverjük. Ha kihűlt, a mascarpone-val is elkeverjük.
A kávés krémet rákenjük a tésztára, majd a tetejére tejszínhabot teszünk. Csokiforgáccsal és enyhén pirított mandulával díszíthetjük. Szeletelés előtt pár órán át tartsuk hűtőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails