2014. október 23., csütörtök

Bájos Angelika szelet


Hozzávalók a tésztához:
Kakaós lap:
7 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg finom lsizt
4 dkg kakaópor
1 ek olaj
2 ek víz
6 gr sütőpor
Diós lap:
7 tojás
14 dkg porcukor
8 dkg finom liszt
8 dkg darált dió
6 gr sütöpor

Krém :
25 dkg vaj
25 dkg margarin
30 dkg kr. cukor
3 vaníliás puding
9 deci tej
10 dkg darált dió
3 darab 3+1 kávé
4 deci barack lekvár
2 kk rumaróma /vagy rum/

Kakaós lap készítése: tojásokat szétválasztom, fehérjét kemény habnak verem pici sóval, sárgáját cukorral, olajjal, vízzel kihabosítom majd hozzá szitálom a lisztet, kakaóport és a sütőport . Sütőpapírral kibélelt 30x40 cm gáztepsiben sütöm. Mikor megsült /tűpróba/ még langyosan leszedem a sütőpapírt.
Ugyan így sütöm a másik lapot is csak azt dióval.
Krém: A pudinporokat felfőzöm sűrü péppé, mikor besürüsödött leveszem a tűzhelyről és bele szórom a kr. cukrot, elkeverem hogy a cukor olvadjon el s hagyom hűlni, közben keverem hogy ne bőrözzön be.
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítom, majd kicsinyenként hozzá adagolom a hűlt pudingot és a rumaromát. A krémet ketté választom, az egyikfelébe teszek diót, a másik felébe a 3+1 kávét.
Összerakás: Kakaós lap, vékonyan megkenem barack lekvárral, diós krém, diós lap,,,megkenen barack lekvárral, kávés krém. A tetejét is megkenem vékonyan krémmel majd amikor a hűttőbe megdermedt olvasztott torta bevonó csokival kentem be.
Jó étvágyat kívánok az isteni finom sütihez.
u.i. eléggé sok minden kell hozzá de nagy adag süteményt kapunk, szép magas szeleteket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails