2014. október 23., csütörtök
Bájos Angelika szelet
Hozzávalók a tésztához:
Kakaós lap:
7 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg finom lsizt
4 dkg kakaópor
1 ek olaj
2 ek víz
6 gr sütőpor
Diós lap:
7 tojás
14 dkg porcukor
8 dkg finom liszt
8 dkg darált dió
6 gr sütöpor
Krém :
25 dkg vaj
25 dkg margarin
30 dkg kr. cukor
3 vaníliás puding
9 deci tej
10 dkg darált dió
3 darab 3+1 kávé
4 deci barack lekvár
2 kk rumaróma /vagy rum/
Kakaós lap készítése: tojásokat szétválasztom, fehérjét kemény habnak verem pici sóval, sárgáját cukorral, olajjal, vízzel kihabosítom majd hozzá szitálom a lisztet, kakaóport és a sütőport . Sütőpapírral kibélelt 30x40 cm gáztepsiben sütöm. Mikor megsült /tűpróba/ még langyosan leszedem a sütőpapírt.
Ugyan így sütöm a másik lapot is csak azt dióval.
Krém: A pudinporokat felfőzöm sűrü péppé, mikor besürüsödött leveszem a tűzhelyről és bele szórom a kr. cukrot, elkeverem hogy a cukor olvadjon el s hagyom hűlni, közben keverem hogy ne bőrözzön be.
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítom, majd kicsinyenként hozzá adagolom a hűlt pudingot és a rumaromát. A krémet ketté választom, az egyikfelébe teszek diót, a másik felébe a 3+1 kávét.
Összerakás: Kakaós lap, vékonyan megkenem barack lekvárral, diós krém, diós lap,,,megkenen barack lekvárral, kávés krém. A tetejét is megkenem vékonyan krémmel majd amikor a hűttőbe megdermedt olvasztott torta bevonó csokival kentem be.
Jó étvágyat kívánok az isteni finom sütihez.
u.i. eléggé sok minden kell hozzá de nagy adag süteményt kapunk, szép magas szeleteket
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése