2014. október 23., csütörtök

Tésztás csoda


Hozzávalók:
1 csomag tészta
30 dkg sonka (pulyka sonka is jó)
10 dkg mozzarella
10 dkg parmezán
3 evőkanál tejföl
0,5 dl főzőtejszín
1 teáskanálnyi bazsalikom
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj

Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük. A sonkát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. A főzőtejszínt, a tejfölt és az apróra vagdosott mozzarellát összekeverjük, hozzáadjuk a zöld fűszereket is és a sonkával együtt 3-4 percen át melegítjük. Folyamatosan kavargatjuk, majd mikor már krémessé vált levesszük a tűzhelyről és összekeverjük a tésztával. Az egészet kiolajozott, hőálló edénybe kanalazzuk és megszórjuk a parmezánnal, majd 4-5 percen át sütjük 180 fokon, hogy a sajtok ráolvadjanak a tésztára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails