2014. október 23., csütörtök

Gyümölcsös Vienetta


Hozzávalók:
Tésztához:
• 9 tojás
• 18 dkg porcukor
• 18 dkg liszt
• 6 g sütőpor
Krémhez:
• 2 cs tejszínízű pudingpor
• 3 dl tej
• 3 dl gyümölcslé
• 40 dkg gyümölcs (én fagyasztott ribizlit és málnát tettem bele kiolvasztva)
• 20 dkg kristálycukor
• 30 dkg vaj
• 15 dkg étcsokoládé
• Elkészítése:
• A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 40*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A massza 1/3-át a tepsire simítjuk, majd előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük, majd jöhet a második és harmadik lap is. Amikor a lapok kihűltek függőlegesen kettőbe vágjuk őket, tehát lesz hat lapunk.
• A pudingporokat a cukorral, tejjel, gyümölcslével simára keverjük és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt akkor alaposan kihabosítjuk a vajjal és a botmixerrel pépesített gyümölccsel. A csokit gőz felett felolvasztjuk.
• Veszünk egy lapot, megkenjük a krém 1/6-ával és meglocsoljuk olvasztott csokival. Rátesszük a következő lapot, megkenjük krémmel és csokival locsoljuk. Ezt elvégezzük az összes lappal.
• Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeletekre vágva tálaljuk.
• Jó étvágyat ehhez a finom süteményhez

Forrás: facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails