2014. október 23., csütörtök

Vaníliás-kakaós rolád


Sütök 2 piskóta lapot ,,,nagy gáztepsi nagyságu 30x40

Hozzávalók 1 laphoz:
4 tojás
8 dkg porcukor
10 dkg finom liszt
4 g sütőpor
1 vaníliás cukor
1 ek víz
csipetnyi só a t. fehérjébe
Tojások sárgaját kikeverem a porcukorral, vízzel s hozzáadom az átszitált lisztete, s.port és a t.fehérje keményre vert habját. Sütőpapirral kibélelt tepsiben sütöm /tűpróba/.
Itt a sütőpapírt nem szedem le, még lanygyosan összetekerem és enyhén nedves konyharuhába hagyom kihűlni a tekercseket. Mikor kihűltek leszedem a sütőpapírt, olyan rugalmasak lesznek a lapok hogy csuda,,,nem fognak berepedni

Krém hozzávalók:
1,5 csomag vaníliás pudingpor
4,5 deci tej
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg kr. cukor
2 ek kakaópor

A pudingport megfőzöm tejben, mikor leveszem a tűzhelyről belekeverem a kr. cukrot majd lehűtöm. A vajat habosra keverem s hozzáadagolom a puningot és a kakaóport.
A krémmel bekenem mindkét lapot, elösször összetekerem az első tekercset majd folyamatosan hozzá tekerem a másik lapot is. Így kapok egy szép vastag roládot melyet bekenek krémmel s tetszés szerint díszítem.
Hagyom pár órát a hűtőben dermedni majd összemetélem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Forrás: facebook - Eta hagyományos tortái

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails