2014. október 23., csütörtök
Citromos Vienetta
Hozzávalók a tésztához:
9 db tojás
18 dkg. Porcukor
18 dkg. liszt
6 gr sütőpor
A krémhez:
2 cs tejszínízű pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
30 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
2 citrom reszelt héja, 1 citrom leve
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,
6 tojásból , 12 porcukor, 12 liszt, ½ kk sütőpor,,,elkészítem a piskótalapnak valót és két fele osztom, 2 darab 30x40 sütölapra osztom ezt a masszát. Amikor megsültek a lapok leszedem a sütőpapírt és mindkét lapot ketté vágom. Így lesz 4 darab lapom.
Még 1 keverés, 3 tojás, 6 dkg porcukor, 6 dkg liszt pici sütőpor,,,ezt már csak 1 nagy tepsin sütöm meg, ha kihült ketté vágom.
6 darab piskóta lapom lesz.
A krém készítése:
A pudingporokat a cukorral,tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük,majd hagyjuk kihűlni.
A kihabosított vajhoz hozzá adagoljuk a kihült pudingot és a citromok levét, reszelt héját, jó habosra kevertetjük és a piskóta csíkokat egymás után megtöltjük.
Olvasztott csokival minden sort meglocsoljuk.
Ebből az adagból 20 szép nagy szelet sütit kapunk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése