2014. október 23., csütörtök

Citromos Vienetta


Hozzávalók a tésztához:

9 db tojás
18 dkg. Porcukor
18 dkg. liszt
6 gr sütőpor

A krémhez:

2 cs tejszínízű pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
30 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
2 citrom reszelt héja, 1 citrom leve

Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.
40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral,

6 tojásból , 12 porcukor, 12 liszt, ½ kk sütőpor,,,elkészítem a piskótalapnak valót és két fele osztom, 2 darab 30x40 sütölapra osztom ezt a masszát. Amikor megsültek a lapok leszedem a sütőpapírt és mindkét lapot ketté vágom. Így lesz 4 darab lapom.

Még 1 keverés, 3 tojás, 6 dkg porcukor, 6 dkg liszt pici sütőpor,,,ezt már csak 1 nagy tepsin sütöm meg, ha kihült ketté vágom.

6 darab piskóta lapom lesz.

A krém készítése:
A pudingporokat a cukorral,tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük,majd hagyjuk kihűlni.
A kihabosított vajhoz hozzá adagoljuk a kihült pudingot és a citromok levét, reszelt héját, jó habosra kevertetjük és a piskóta csíkokat egymás után megtöltjük.
Olvasztott csokival minden sort meglocsoljuk.
Ebből az adagból 20 szép nagy szelet sütit kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails