2014. október 23., csütörtök

Kakaós-vaníliás rolád


Sütök 2 piskóta lapot ,,,nagy gáztepsi nagyságu 30x40
Hozzávalók 1 laphoz:
4 tojás
8 dkg porcukor
8 dkg finom liszt
2 dkg kakaópor
4 g sütőpor
1 vaníliás cukor
2 ek víz
2 ek olaj
csipetnyi só a t. fehérjébe
Tojások sárgaját kikeverem a porcukorral, vízzel s hozzáadom az átszitált lisztet, s.port, kakaóport és a t.fehérje keményre vert habját. Sütőpapirral kibélelt tepsiben sütöm /tűpróba/.
Itt a sütőpapírt nem szedem le, még lanygyosan összetekerem és enyhén nedves konyharuhába hagyom kihűlni a tekercseket. Mikor kihűltek leszedem a sütőpapírt, olyan rugalmasak lesznek a lapok hogy csuda,,,nem fognak berepedni

Krém hozzávalók:
1,5 csomag vaníliás pudingpor
4,5 deci tej
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg kr. cukor
2 vaníliás cukor
A pudingport megfőzöm tejben, mikor leveszem a tűzhelyről belekeverem a kr. cukrot majd lehűtöm. A vajat habosra keverem s hozzáadagolom a puningot és a kakaóport.
A krémmel bekenem mindkét lapot, elösször összetekerem az első tekercset majd folyamatosan hozzá tekerem a másik lapot is. Így kapok egy szép vastag roládot melyet bekenek krémmel s tetszés szerint díszítem.
Hagyom pár órát a hűtőben dermedni majd összemetélem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails