2014. október 23., csütörtök

Isler Eta módra


Hozzávalók:

Tészta:
48 dkg finomliszt
17 dkg porcukor
30 dkg vaj
8 dkg dió
2 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
őrölt fahéj (késhegynyi)


Töltelék:
40 dkg baracklekvár

Bevonat:
30 dkg étcsokoládé
0,5 dl olaj

A lisztet összekeverjük az őrölt fahéjjal, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a vajat és gyorsan összemorzsoljuk. Beletesszük a porcukrot, a tojássárgáját és a sót. Összedolgozzuk szép sima tésztává. Gömbölyűre alakítjuk, fóliába csomagoljuk és felhasználásig, de minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Enyhén lisztezett munkafelületen 0,5 centiméter vékonyságúra nyújtjuk. 6 centiméter átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.
Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, majd 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni. Barackízzel két-két tésztakorongot összetapasztunk.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Az olajjal simára keverjük. A süteményt a csokoládéba mártogatjuk, végül dermesztjük.
Forrás: facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails