2011. január 6., csütörtök

Csirkemájas rakott krumpli


Kicsit más, mint a megszokott, de nagyon finom!

Hozzávalók:
1/2 kg burgonya
1/2 kg csirkemáj
4 fej vöröshagyma

őrölt bors
majoránna
20 dkg reszelt sajt
1/2 l tejföl
4 tojás
4 evőkanál olaj

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk. A hagymát fél karikákra szeleteljük. A májat csíkokra vágjuk.
A hagymát két evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a májat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. Fehéredésig pirítjuk.
A tejföl felét kikeverjük a négy tojással, sóval, borssal, és két evőkanál olajjal. Óvatosan beleforgatjuk a burgonyát.
Egy tepsibe, vagy jénaiba tesszük a burgonya felét, elosztjuk rajta a hagymás májat, majd betakarjuk a maradék burgonyával. Tejföllel megkenjük a tetejét és rászórjuk a reszelt sajtot. Sütőben 160 fokon 35-40 percig sütjük.

Forrás: serpenyo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails