2011. január 27., csütörtök

Zabpelyhes töltött paprika


Hozzávalók: 4db TV paprika, 140g paradicsompüré, 50dkg darált hús, 15ek zabpehely, 1nagy fej vöröshagyma, 1gerezd fokhagyma, 1db tojás, 3-4ek tk. liszt, 4ek olívaolaj, zellerlevél, petrezselyem zöld, 4kk. pirospaprika, csemege piros arany, őrölt bors, só, ételízesítő, cukorpótló

Elkészítés: A paprikákat csumázd ki, kapard ki az erét és a magjait is. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon (lassú tűzön, fedő alatt) fonnyaszd meg és hagyd kihűlni. A darált húsba keverd bele a fonnyasztott hagymát, a zabpelyhet, a tojást, a zúzott fokhagymát, 2kk pirospaprikát, és sózd, borsozd. A jól eldolgozott masszát töltsd a paprikákba. A paradicsompüréhez adj másfél liter vizet, sót, ételízesítőt, cukorpótlót és a zellerlevelet, majd forrald fel, s ebben a lében - lassú tűzön, fedő alatt - főzd puhára a megtöltött paprikákat, és a gombócokat. Ha kész, a lisztből és az olajból készíts világos rántást. A kész gombócokat emeld ki, a paradicsomlét sűrítsd a rántással, majd 10 percnyi forralás után, tedd vissza a gombócokat. A tálalás előtt még egyszer forrald össze jól az egészet.

Forrás - http://ani-culinaris.blog.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails