2011. január 6., csütörtök

Vörösboros zúzapörkölt


1 kg pulykazúza
3 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
1 db erős paprika

őrölt kömény
pirospaprika
2 dl száraz vörösbor
2 evőkanál liba vagy sertés zsír

Előkészítés:
A zúzát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk.
A paprikákat kisebb kockákra vágjuk.
A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk és szintén kockákra vágjuk.

Elkészítés:
A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a köményt és pár percig pirítjuk.
Beletesszük a paprikát, paradicsomot, 8-10 percig pároljuk.
Rátesszük a zúzát, sózzuk és addig pároljuk míg a saját levét elfövi.
Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
A bort k. "félidőben" adjuk hozzá.
Köretnek szerintem a tarhonya a legjobb, de galuskával, főtt burgonyával is kínálhatjuk.

Forrás - http://www.serpenyo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails