2011. január 27., csütörtök

Montenegró szelet - Diétás


Hozzávalók:

(a piskótához) 5db tojás, 4tk folyékony édesítőszer, 1cs diétás vaníliás cukor, csipetnyi só, 3ek étolaj, 5ek tk liszt, 1cs sütőpor, 3ek kakaópor
(a cukorsziruphoz) 10ek víz, 4 lapos ek gyümölcscukor, 2ek citromlé, 1/2 citrom reszelt héja
(a krémhez) 25dkg margarin, 2 lapos ek szőlőcukor, 1cs diétás vaníliás cukor, 4cs vaníliás pudingpor, 8tk folyékony édesítőszer, csipetnyi só, 1l tej
(a csokoládébevonathoz) 2tábla diétás étcsoki vagy tortabevonó egy kevés tejjel hígítva, hogy könnyebben szeletelhető legyen

Elkészítés:

(30 * 20 cm-es tepsiben készül)

A piskótához, habosra keverjük a tojásokat az édesítővel és a vaníliával, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A masszát beleöntjük a margarinnal kikent, lisztezett tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig (tűpróbáig) sütjük. Amíg a tészta sül, elkészítjük a cukorszirupot. A vizet a gyümölcscukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, kb 5 percig forraljuk. Ha elkészült a piskótánk, a meleg tésztán, egy ecset segítségével eloszlatjuk a még meleg szirupot, és félretesszük hűlni. A krémhez, a tejből, a pudingporból és az édesítőszerből sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. Hűlés közben néhányszor megkeverjük, nehogy összeálljon. A margarint a szőlőcukorral ás a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot, és simára keverjük. A krémet rákenjük a piskótára, majd bevonjuk olvasztott csokoládéval. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és hűtve tálaljuk.

Forrás - http://ani-culinaris.blog.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails