2011. január 6., csütörtök

Töltött paprika


8 db tv paprika
1/2 kg darált sertéshús
20 dkg rizs
2 fej vöröshagyma
1 zeller gumó vagy zeller zöld
30-40 dkg sűrű paradicsompüré

őrölt bors
2 csapott evőkanál pirospaprika
1 dl olaj
3-4 evőkanál liszt
cukor ízlés szerint
1 tojás

Előkészítés:
A paprikákat kicsumázzuk.
Egy fej vöröshagymát apróra vágunk.
A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni.
A zellert megtisztítjuk, négybe vágjuk.

Elkészítés:
A darált húst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, apróra vágott hagymával, 1 evőkanál pirospaprikával, sóval és a borssal.
A masszával betöltjük a paprikákat.
Sós vízben feltesszük főni a zellerrel és egy fej vöröshagymával. Kis lángon főzzük kb. 30-40 percig.
Kiemeljük a paprikákat, zellert és a hagymát.
A főzőlébe belekeverjük a paradicsompürét. Rántást készítünk az olajból, lisztből. A tűzről levéve belekeverünk egy evőkanál pirospaprikát és berántjuk vele a paradicsomos levet, ha szükséges cukorral ízesítjük.
Visszatesszük a paprikákat és hagyjuk egyet forrni.

Forrás: serpenyo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails