2011. január 27., csütörtök

Zserbó - Diétás


Hozzávalók: (tésztához) 15dkg BIO durumliszt, 30dkg tk. liszt, 20dkg margarin, 5dkg szőlőcukor, 1tojás, 2dkg élesztő, csipetnyi só, 1 1/2 dl tejföl

(töltelékhez) 30dkg diétás lekvár (én epret használtam, de lehet bármilyen), 20dkg darált dió, 5dkg gyümölcscukor; vanília

(tetejére) olvasztott diétás csokoládé, vagy tortabevonó egy kis tejjel felhígítva, hogy könnyebben szeletelhető legyen

Elkészítés: (30 * 20 cm-es tepsiben készül) Egy nagy tálba tegyük bele a tészta hozzávalóit. Az élesztőt és a margarint morzsoljuk bele a lisztbe, majd kézzel dolgozzuk össze az egészet. A tésztát vastag hengerré formáljuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki az első tésztadarabot kb. akkorára mint a tepsi, majd tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsi aljára. A darált diót keverjük össze a gyümölcscukorral és a vaníliával. A lekvár felét kenjük a tésztalapra, majd szórjuk rá a cukros dió felét. Nyújtsuk ki a második tésztalapot és tegyük a lekváros-diós rétegre. Kenjük meg a tésztalapot a lekvár másik felével, majd szórjuk rá a maradék diót. Nyújtsuk ki az utolsó tésztalapot, és fektessük az előbbiek tetejére, villával szurkáljuk meg. Szobahőmérsékleten, egy konyharuhával letakarva hagyjuk állni egy órát, hogy egy kicsit fellazuljon a tészta. Egy óra múlva melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Míg a sütő felmelegszik (kb.15perc), hagyjuk még pihenni a tésztát, majd 25-30perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve megvárjuk míg kihűl, majd a tetejét beborítjuk olvasztott csokoládéval. Egy éjszakát pihentetjük, másnapra kellően összepuhul és szépen szeletelhető lesz.

Forrás - http://ani-culinaris.blog.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails