2011. január 6., csütörtök

Farfalle arabiata


0,5 kg farfalle tészta
2-3 gerezd fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
6-8 friss paradicsom

pepperoni
olívabogyó
őrölt bors

Előkészítés:
A tésztát kifőzzük, leöblítjük.
Ha friss paradicsomot használunk, akkor pár pillanatra forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héját és kockákra vágjuk.
A fokhagymát apróra vágjuk.

Elkészítés:
A fokhagymát az olívaolajon pár pillanatig pirítjuk, majd hozzá adjuk a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, és a paprikával. 20-30 percig kevergetve pároljuk, és hozzáadjuk az olívabogyót/szeletelve vagy egészben/. Végül hozzákeverjük a kifőtt tésztát, és átforrósítjuk.

Azoknak ajánlom ezt az ételt, akik szeretik a csípős ízt!
A tészta farfalle helyett lehet penne, spagetti, makaróni is. Ha nincs otthon friss paradicsom, akkor 40 dkg paradicsompürével helyettesíthető. A pepperoni helyett is lehet chili paprikát használni. Ha valaki nem szereti az olívabogyót, el is hagyhatja, úgy is finom marad az étel!

Forrás: serpenyo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails