2011. február 5., szombat

Zserbó


Hozzávalók:

A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojás sárgája
1 mk szódabikarbóna
1 dkg élesztő
1 cs vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 ek tejföl
0,5 dl tej

A töltelékhez:
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
40 dkg baracklekvár
2 ek rum

A mázhoz:
15 dkg étcsokoládé
2 ek. olaj
5 dkg fehér csokoládé
1 tk. étolaj

továbbá:
1 db gáztepsi vajjal kikenve

Elkészítés:
A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.
Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét.
Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét.
Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat:
Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az 1 ek. olajjal,a fehér csokoládét 1 tk. étolajjal.
A felolvadt barna csokit rásimítjuk,majd a fehérrel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails