2010. szeptember 19., vasárnap

Bableves


Én a sima bablevest úgy főzöm, hogy sós vízbe először belerakom az összevágott sárgarépát, zöldséget. Kicsit főzöm, majd beleteszem ( 5 literes fazékba főzve) a kifejtett 80 dkg babot, lestyán és zellerzöldet, 1 paradicsomot, 1 kisebb paprikát. Közben megcsinálom a jó sok fokhagymával ( amit összevágva, sóval deszkán megtörök) és sok sok apróra megvágott petrezselyemzölddel a viszonylag híg rántást. Ebbe olajon megpirítok egy pici lisztet, rá mehet a fokhagyma, petrezselyem fele, és 1 lapos evőkanál pirospaprika, hideg víz. Félreteszem, csak akkor öntöm a babhoz, ha már puha. De előtte kiszedem a zellerzöldet, lestyánlevelet, paradicsomot és paprikát. Végül beleöntöm az 1 tojással rétesliszttel gyúrt, és elcsipkedett tésztát. Ha feljön a tetejére, beleöntöm a maradék összevágott petrezselymet, és azonnal lekapcsolom. Ráteszem a fedőt. Ezzel kész a levesem 2 napra! Mi így imádjuk! ... Ja, és mi elég sűrűn szeretjük a levest, ezért közben egy kis fazékban megfőzök sós vízben 2 közepes méretű krumplit felkockázva, és a végén azt is beleöntöm...
Te nem így készíted?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails