2010. szeptember 20., hétfő

Sakktorta


Hozzávalók:

Sárga tészta:
5 evőkanál víz
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
20 dkg porcukor
5 tojás

Kakaós tészta
1 teáskanál sütőpor
5 tojás
20 dkg porcukor
5 kanál víz
15 dkg liszt
5 dkg kakaópor

Elkészítés:
Piskóta elkészítése:
szokásos módon elkészítünk egy sárga, és egy kakaós piskótát.
Gáztepsiben sütjük.

Krém elkészítése:
1 db Rama margarin, 25 dkg porcukor, 5 dkg kakaópor, 5 kanál liszt, 4 dl tej.
A tejet a liszttel felfőzzük, és kihűtjük.
Közben a Ramát a porcukorral és a kakaóval habosra keverjük, és a kihűlt Ramás cukorral összekeverjük.
A torta összeállítása:

A piskótát 1 cm csíkokra vágjuk, és elkezdjük a tortakarikába lerakni.
A sárgával kezdjük, majd utána a kakaóssal folytatjuk, addig tesszük, amíg az alját körbe nem rakjuk.
1 rum aroma, 1 dl víz, 1 kanál cukor keverékével meglocsolunk minden sort.
Majd a krémet ráhelyezzük.
Utána a kakaós tésztával folytatjuk, addig ismételjük, amíg el nem fogy.
Kb. három sor lesz belőle.

Tetejére: csokoládémáz kerül, (15 dkg étcsokoládéval leöntjük), majd fehér krémmel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails