2010. szeptember 14., kedd

Diós kosárkák


Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
2-3 evőkanál tej.

Töltelék:
15 dkg darált dió
12 dkg porcukor
2 db tojásfehérje.

Kenéshez:
Rétesliszt
Baracklekvár.

24 db kosárforma (átmérő felül: 6,5 cm, alul 3,5 cm)

Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni.
Pihenés után a tésztát 4, majd 6 felé osztani, és gombócokat formázni belőlük. Rétesliszttel meghinteni a formákat, a gombócokat is, és így a formákba nyomkodni a tésztát. Baracklekvárral kikenni őket.
A tojásfehérjét felverni habnak, összekeverni a dióval, porcukorral, és a formákba tölteni.
Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütni. A formákban hagyni egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedegetni a kosárkákat.

Sokáig elálló nagyon-nagyon finom sütemény! Remek vendégváró, napokkal előbb is el lehet készíteni!

Tipp:
• Ha a rétesliszt fele sima liszt, nem gond. (Az első sütésemnél kevés volt a rétesliszt itthon).
• A formákba igazításnál nem kell, hogy milliméterre pontosan olyan magas legyen a tészta, mint a forma, nem baj, ha picit túlér, könnyebb lesz kiszedni. Nekem még a talpát se kellett ütögetni, szépen kicsusszantak a kosárkák a formákból.
• A tojásfehérjét ne verjük fel előre, csak amikor már a tölteléket készítjük el, ne essen össze a hab. Sütés közben a töltelék szépen meg fog dagadni, gömbölyű lesz:)
• Ha a tészta 1 napig áll a hűtőben, akkor se lesz semmi baja!
• Praktikus, mert nem kell nyújtódeszka, egyszerűen elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails