2010. szeptember 14., kedd

Tejfölös-szilvás szelet


Hozzávalók:
50 dkg szilva
12 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
3 db tojás
20 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 dl tejföl
5 dkg porcukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
Vaj, zsemlemorzsa a tepsihez.

Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromhéjat és - állandó keverés mellett - egyenként két tojást. Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tésztát simára kidolgozzuk.
A masszát kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük, elsimítjuk, és a tetejét kirakjuk a megmosott, kimagozott, félbevágott szilvával.
A tejfölt a megmaradt tojással, a porcukorral, a fahéjjal simára keverjük és a szilvára öntjük. 180 C fokos sütőben 45 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails