2010. szeptember 21., kedd

Sajtos háromszög


Hozzávalók:
A tésztához:
5 dl tej
5 dkg élesztő
75 dkg liszt
1 dl olaj
1 tojás
3 kk só

A töltelékhez:
15 dkg margarin
30 dkg sajt vagy sonka, vagy párolt káposzta

A lekenéshez: 1 tojás

1,5 dl tejben kevés cukorral fölfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalóval összedolgozzuk a tésztát. Meleg helyen megkelesztjük. A töltelékhez valókból krémet keverünk. A megkelt tésztát finoman átgyúrom, két részre osztom. Egyenként 0,5 centisre nyújtom, megkenem a krémmel és szorosan fölcsavarom.
Cikk-cakkban háromszögekre vágom. Tisztes távolságra rakom egymástól a darabokat, mert jól megnő. A darabokat megkenem tojással. Még lehet keleszteni, de ha nincs rá idő, az sem baj.
180-200 fokon sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails