2010. szeptember 26., vasárnap

Csíkos kalács


Hozzávalók:
70 dkg liszt BL 80-as
2 ek. tejpor
10 dkg cukor
2 dl tejszín
2 dl tej
1 tojás
3 dkg élesztő
csipet aszkorbin
1/4 kk só
3 ek kakaó
tojássárga a kenéshez

Elkészités:
A kakaó kivételével az összes hozzávalókat a dagasztó gépbe tettem és 20 percig hagytam, hogy dolgozzon.
Ekkor kivettem a tésztát, kettéosztottam és az egyik felét vissza a gépbe, s hozzáadtam a 3 evőkanál kakaót, amihez nekem 3 evőkanál viz kellett (Kiskukta szerint másfél). Addig dolgozott a gép, amig eltüntek a tésztában a fehér csikok,
Ekkor ezt is kivettem és egy tiszta ruhára tettem a két gombócot, hogy 40 perc alatt duplájára keljenek.

Amikor megkeltek és mindkettőt ketté vágtam, igy lett 2 fehér és 2 barna tésztám, amit kinyujtottam a tepsi szélességéhez mérten, majd a kinyujtott tésztákat egymásra raktam és feltekertem, mint egy bejglit.

Feltekerés után kivajaztam egy sütőformát (32x10 cm-es) és beletettem a felgöngyölt tésztát és további 40 percig a formában kelesztettem.

A sütőt 200 fokra felmelegitettem és 175-180 fokon sütöttem 35 percig.

Tapasztalatom:
a lisztből (eredeti recept szerint 60 dkg, én 70-et adtam hozzá) visszavennék 5 dkg-ot, s igy 65 dkg-ból készülne az egész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails