2010. szeptember 21., kedd

Banáncsokis szalámi, csokis szalámi


Hozzávalók:
2 db ostyalap
40-45 dkg háztartási keksz
20 dkg cukor
2 csomag vaniliás cukor
3,5 dl tej
25 dkg margarin
7-8 db banáncsoki.

Elkészítése:
Az ostyalapokat nedves konyharuha közé tesszük puhulni, de nem eláztatni. A kekszet ledaráljuk. A tejet, cukrot, vaníliáscukrot, margarint felforraljuk, (addig, amíg minden elolvad és összeforr). Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kekszet, de nem mindet egyszerre, nehogy túl sok legyen, kenhető masszát kell kapni. Rákenjük a két ostyalapra, a közepét végig rakjuk a banános csokival, felsodorjuk. Hagyjuk kihűlni, majd ujjnyi vastagságúra felszeleteljük.

Csokis szalámi:
Lehet banáncsoki nélkül is készíteni, akkor kakaó, vagy csokiport adunk a masszához, és úgy kenjük az ostyalapra.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails