2010. szeptember 20., hétfő
Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
1 kg liszt
25 dkg margarin
1 kis pohár tejföl
1 kis pohár kefir
só
25 dkg trappista sajt
3 egész tojás
5 dkg élesztő tejben felfuttatva
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A lisztbe beleütjük a 3 egész tojást, a 25 dkg margarint belereszeljük, a sót, a felfuttatott élesztőt, a tejfölt a kefirt hozzáadjuk, és jól kidagasztjuk, de inkább lágyabb legyen a tészta. Ha már szép sima, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk, a reszelt sajttal megszórjuk, de hagyjunk a sajtból a pogácsák tetejére is, majd hajtogassuk a tésztát, 20 percenként, legalább 3 alkalommal.
Utána kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojással lekenjük a tetejét, és a sajttal megszórjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése