2010. szeptember 19., vasárnap

Reszelt almás-habos


Hozzávalók:
36×22 cm-es tepsi

1/2 kg rétesliszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 db tojás
1 csg(12 g-os) sütőpor
A töltelékhez:
1 kg reszelt alma
fahéj
citrom reszelt héja és leve
ízlés szerint cukor vagy mézAlmás habos reszelt sütemény képes recept

Elkészítés:
A tölteléket elkészítjük:
A reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzátett cukorral vagy mézzel,a reszelt citromhéjjal és a citrom levével,fahéjjal.
Kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk.
Az 5 tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük.
A tojássárgájákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tepsit kibéleljük sütőzsírpapírral.
A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk.
Rásimítjuk az almát,rá a keményre vert habot.
Az 1/3 rész tésztát ráreszeljük.
Sütjük.
Nagyon hamar megsül,kb. 20 perc.
Nagyon-nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails