2010. szeptember 19., vasárnap

Kemencés lángos - kemence nélkül:P


1,0 kg finomliszt (Bl 55)
30 g friss élesztő
1 csipet cukor
1 ek só
kb. 500ml víz

Feltét:

30 dkg húsos császárszalonna
sonka
2 db közepes lilahagyma
30 dkg sajt (trapista vagy pannónia ízlés szerint)
300 ml tejföl

Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos vizet és bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Kb. 20-30 percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük a tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával,sonkával, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails