2010. szeptember 21., kedd

Mézes-tejszínes csokoládés szelet


Hozzávalók:
A tésztához
8 db tojás,
7 evőkanál cukor,
1 evőkanál méz,
8 evőkanál liszt,
1 teáskanál sütőpor,
2,5 evőkanál kakaópor.

A krémhez
6 dl tejszín,
2-3 evőkanál méz,
1 csomag (10 g-os) zselatin.

A mázhoz
15 dkg étcsokoládé,
1,5 evőkanál étolaj.

Elkészítés: A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a mézet, a sütőporos lisztet, a kakaóport és jól elkeverjük. Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és elosztjuk egyenletesen bennük a tésztát. Légkeveréssel 180 fokon egyszerre megsütjük a két lapot kb. 10-12 perc alatt. (Légkeverés nélkül 190-200 fokon egyenként süssük a lapokat.) A tésztalapokról még forrón lehúzzuk a sütőpapírt. A lapokat hagyjuk hűlni. A krémhez 5 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a mézet, majd a maradék 1 dl tejszínt meglangyosítunk és belekeverjük a zselatint. Ezt a zselatinos tejszínt a mézes tejszínbe egyenletesen belekeverjük. A krémet rákenjük az egyik kihűlt lapra, a másik lappal befedjük és bevonjuk csokoládé mázzal. A mázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, de közben hozzáadjuk az olajat, szép simára keverjük és rákenjük a felső tésztalapra. A süteményt hűtőbe tesszük egy éjszakára és másnap szeleteljük.
Tipp: Könnyen szeletelhetjük a hideg süteményt, ha vékony pengéjű kést használunk, amelynek élét lángon kissé megmelegítünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails