2010. szeptember 21., kedd

Édes gomba


Hozzávalók a kalaphoz :
50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tej, rum vagy rumaroma

A krémhez : 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája

A csoki bevonathoz : 1 tábla tortabevonó csoki, 3 -4 evőkanál olajjal,

A szárához : 1 csomag babapiskóta, kókuszreszelék, kevés tej

Elkészítés:
A darált kekszet 20 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, kakaóval, a rummal és a tejjel jól összegyúrjuk. Egy kb. 6 cm átmérőjű merőkanalat vagy teaszűrőt porcukorral kihintünk, majd a kész masszát belenyomkodjuk.

A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, kevés étolajat adunk hozzá, és a fejeket belemártogatjuk vagy ecsettel „ megfestjük”. Míg elkészítjük a krémet és a szárakat tegyük be dermedni a hűtőbe.

A margarint a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra. A babapiskótákat törjük félbe. A lapos oldalukat kenjük be a krémmel és ragasszuk összes a félbetörött piskótákat. Így kapjuk meg a gombaszárakat. Ezután mártsuk vagy ecsettel kenjük be egy kis tejjel a gombaszárakat és forgassuk meg őket kókuszreszelékben. A megdermedt kalapokat egy kis krémmel és / vagy olvasztott csokival illesszük össze a szárral.

Tipp : Ha valaki ódzkodik a krémben levő nyer tojássárgájától, használjon helyette sima vajat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails