2010. szeptember 21., kedd
Édes gomba
Hozzávalók a kalaphoz :
50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tej, rum vagy rumaroma
A krémhez : 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája
A csoki bevonathoz : 1 tábla tortabevonó csoki, 3 -4 evőkanál olajjal,
A szárához : 1 csomag babapiskóta, kókuszreszelék, kevés tej
Elkészítés:
A darált kekszet 20 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, kakaóval, a rummal és a tejjel jól összegyúrjuk. Egy kb. 6 cm átmérőjű merőkanalat vagy teaszűrőt porcukorral kihintünk, majd a kész masszát belenyomkodjuk.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, kevés étolajat adunk hozzá, és a fejeket belemártogatjuk vagy ecsettel „ megfestjük”. Míg elkészítjük a krémet és a szárakat tegyük be dermedni a hűtőbe.
A margarint a porcukorral és a tojássárgájával keverjük habosra. A babapiskótákat törjük félbe. A lapos oldalukat kenjük be a krémmel és ragasszuk összes a félbetörött piskótákat. Így kapjuk meg a gombaszárakat. Ezután mártsuk vagy ecsettel kenjük be egy kis tejjel a gombaszárakat és forgassuk meg őket kókuszreszelékben. A megdermedt kalapokat egy kis krémmel és / vagy olvasztott csokival illesszük össze a szárral.
Tipp : Ha valaki ódzkodik a krémben levő nyer tojássárgájától, használjon helyette sima vajat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése