2010. szeptember 19., vasárnap

Pilóta keksz házilag


Hozzávalók kb 28 pilóta-kekszhez:

12,5 dkg cukor
12,5 dkg vaj - kicsit megolvasztva
1 tojás
fél cs vaníliás cukor
fél cs sütőpor
26,5 dkg liszt
2 ek tej

+1 ek kakaópor (magyarázatot ld lentebb)
+ 1 ek liszt

A krémhez (csak kísérleti mennyiséget készítettem, ez kb 6 db pilótakekszhez elegendő):
5 dkg vaj megolvasztva
15 g kakaópor (az enyémben 25 g volt)
40 g porcukor

Először elkészítjük a kekszeket:

Mindent egy tálba mérünk és jól összegyúrjuk. Kettéválasztjuk, az egyik feléhez adunk még 1 ek lisztet, a másikhoz 1 ek kakaóport. Celofánba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb 1 órára.

Sütőpapírt rakunk legalább két tepsibe, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztákat kivesszük a hűtőből, kb fél cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen és 4,5 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle pogácsaszaggatóval, majd 10 percig sütjük. Figyelni kell, mert hamar megpirul!!

Ha teljesen kihűlt a keksz, akkor elkészítjük a krémet. Kicsit megolvasztjuk a vajat és hozzákeverjük a kakaóport és a porcukrot. Érdemes fokozatosan adagolni és közben belekóstolni, nehogy túl édes, vagy túl keserű legyen. Picit - épp csak pár percre - hűtőbe tesszük, aztán kivesszük, összeragasztunk vele 1 sárga kekszet egy barnával és kész is!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails