2010. augusztus 23., hétfő
Márványos gesztenyeszelet
Hozzávalók:
Tésztához:
500 g mélyhűtött leveles tészta
Töltelékhez:
2,5 dl tej
70 g cukor
30 g vaníliás pudingpor
3 db tojás
200 g Maroni Arany gesztenyepüré
Díszítéshez:
1 dl tejszín
16 db Maroni gyorsfagyasztott gesztenyeszív
kevés olvasztott tej- vagy étcsokoládé
Elkészítés:
A felengedett leveles tésztát három részre osztjuk, lappá nyújtjuk, majd 220 °C-os sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük, kihűtjük. Közben a tejet felforraljuk 30 g cukorral. A tojások sárgáját a vaníliás pudingporral és 1-2 evőkanál tejjel simára eldolgozzuk, a többi tejhez adjuk, majd habverővel folyamatosan keverve addig főzzük, amíg a tej elkezd sűrűsödni és hólyagokat vet. A krém elkészítésével egyidejűleg felverjük a tojásfehérjét, apránként beletesszük a 40 g cukrot, és addig verjük tovább, amíg késsel vágható keménységű hab lesz belőle. A habmasszát a tűzhelyről lehúzott krémbe keverjük.
A kész krémbe óvatosan beleforgatjuk a Maroni Arany gesztenyepürét, majd még melegen a három krémlap közé töltjük. Ha megdermedt, olvasztott tej- vagy étcsokoládéval márványosan lekenjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése