2011. február 10., csütörtök
Almás kocka
Hozzávalók:
40 dkg rétes liszt
20 dkg cukor
2 db tojás
9 ek. olaj
1/2 csomag sütõpor
1 cs. vaníliás cukor
annyi víz, hogy piskóta sűrűségű masszát kapjunk(kb. 1 dl)
Töltelék:
1 kg alma
10 dkg cukor
ízlés szerint mézeskalács vagy almás pite fűszerkeverék
A tésztához valókat jól összekeverjük. Az almát vékony szeletekre vágjuk, és a cukorral meg a fűszerrel összekeverjük. A tészta kétharmadát egy közepes nagyságú kizsírozott, kilisztezett tepsibe töltjük, az ízesített almát rászórjuk és a maradék tésztát evőkanállal rápakoljuk. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése