2011. február 10., csütörtök

Somlói piskótakorongból


Hozzávalók:
1/2 cs. piskótakorong(Lidlben szoktam venni)
1 cs. csokis pudingpor
6 dl tej
3 ek. cukor
1,5 dl tejszín habbá verve(de ha nincs, lehet porból is készíteni)
rumaroma
csokiöntet (Dr.Oetker csokis cukormázat használok)

A piskótakorongokat két-három rétegben beleteszem a tál aljába. A csokipudingot megfőzöm, de 6 deci tejet teszek hozzá, hogy folyósabb legyen, mert a piskóta egy részét magába szívja. Amikor elkészül, belecsepegtetek némi rumaromát, és óvatosan a piskótára kanalazom. Amikor megdermed, a felvert tejszínhabot rákanalazom, úgy, mintha felhőcskék lennének, és végül a csokimázzal nyakonöntöm.
(Ha az Oetkeres öntetet használom, ahhoz is picivel több vizet teszek, hogy folyósabb legyen)

Forrás - hoxa.hu - Gyöngyskorpió

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails