2011. február 10., csütörtök

Kekszes-nutellás finomság


1 cs háztartási keksz
1 ½ - 2 dl fekete kávé
2 cs csoki puding
7 ek cukor
9 dl tej
3 ek Nutella / vagy bármilyen mogyorókrém
Bailey's krémlikőr a locsoláshoz vagy rum
2 dl Hulala
kevés kakaópor

A csoki pudingot összekeverjük a cukorral, majd kicsi tejjel simára keverjük, és hozzáadjuk a többi tejet is, lassú tűzön készre főzzük.
Langyosra hűtjük, többször megkeverjük, majd hozzáadjuk a Nutellát.
A kekszeket szorosan egymás mellé fektetjük egy tálba (pl. jénai ).
Kicsit meglocsoljuk a kávéval. (A kávét kb. 4 adagban használjuk fel.)
Majd kevés Bailey's-t öntünk rá, egyenletesen elosztva.
Következő lépésben a kekszeket megkenjük a pudinggal.
Erre megint kekszet teszünk, és ugyanúgy járunk el, ahogy indítottunk.
Addig rétegezünk, míg tartanak az alapanyagok.
A tetejére ráhalmozzuk a felvert tejszínhabot, egyenletesen elosztjuk.
Végül cukrozatlan kakaóporral finoman megszórjuk.
Hűtőbe tesszük, és kb. fél napig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, és hogy a keksz is megpuhuljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails