2011. február 11., péntek

Mézes-csokis szelet


Tésztához:
3 egész tojás
3 ek kakaó
3 ek méz
15 dkg porcukor
7d dkg margarin
1-2 dl tejföl
60 dkg liszt
1 púpos tk szódabikarbóna

Krémhez:
30 dkg margarin
25 dkg porcukor
fél üveg csokoládé aroma
7 dl tej
2 cs csokipuding
3 ek cukor

Máz:
1 darab tortabevonó
1 dl olaj

A tojásokat, a kakaót, a mézet, a porcukrot, a margarint gőz felett habosra kavarjuk, kb. 5 percig.
Ha langyosra hűlt, akkor a mézes keveréket összegyúrjuk 60 dkg liszttel, beletesszük a szódabikarbónát, a tejfölt, amennyit a tészta felvesz. 15 percig pihentetjük.
A tésztát 4 részre osztjuk. Közepes mérető tepsi nagyságúra, vékonyra kinyújtjuk, és egyenként megsütjük a lapokat. 1 lap kb. 12 perc, 180 fokon.
A margarint a porcukorral, a csokoládéaromával habosra kavarjuk.
A pudingporokat a cukorral és a 2 dl tejjel simára keverjük, és 5 dl forrásban levő tejbe öntjük és sűrűre főzzük.
A két krémet összedolgozzuk, és megtöltjük a lapokat.
A tortabevonót az olajjal gőz felett megolvasztjuk, és a tésztára simítjuk.
1 nap alatt puhul be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails