2011. február 10., csütörtök
Vanella szelet
6 tojás
25 dkg cukor
1/8 l víz
1/8 l olaj
20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
5 dkg vágott dió
A krémhez:
1 tojás
5 ek cukor
7 dl tej
7 csapott ek liszt
2 cs vaníliás cukor
25 dkg margarin
A tetejére csokimáz
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk az olajat és a vizet, elkeverjük, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport is hozzáadagoljuk.
Következik a vágott dió, végül a tojások felvert habja.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük. (Az én tepsim 29X38) cm. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Célszerű tűpróbával ellenőrizni.
Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és a tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük. Sűrű krémet főzünk. Eléggé csomósodik, de a végén robotgéppel a csomókat simára ki tudjuk keverni. Még melegen beleszórjuk a vaníliás cukrokat.
Ha kihűlt, a margarinnal összedolgozzuk. Fontos, hogy a margarin és a krém is szoba hőmérsékletű legyen.
A kész krémmel bevonjuk a tésztát.
A tetejére csokimáz kerül.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése