2011. február 11., péntek

Kekszes süti


1 kg háztartási keksz
1,6 l tej
8 ek (középpúpos) búzadara
1,5 cs tejszín ízű pudingpor
20 dkg cukor
1 nagy üveg (750 ml) sárgabaracklekvár
1 ek keserű kakaópor a tetejére

A tejet megfelezzük, a lekvárból 6 evőkanálnyit félre teszünk.
8 dl tejbe beleteszünk 10 dkg cukrot és a 8 evőkanál búzadarát, megfőzzük.
A másik 8 dl tejből 12 evőkanálnyit kiveszünk, és 10 dkg porcukorral, valamint a pudingporral összekeverjük, majd a többi tejben megfőzzük. Nem kell megvárni, amíg kihűl, dolgozhatunk velük melegen is.
Egy tepsi (32x22) aljára lefektetünk egy sor kekszet és megkenjük fél üveg baracklekvárral, majd a lekvárra teszünk még egy sor kekszet. Ennek a tetejére jön a tejbegríz, majd még egy sor keksz. Aztán következik a puding, majd ismét egy sor keksz és ismét egy fél üveg baracklekvár, végül az utolsó sor keksz, aminek a tetejét is megkenjük lekvárral és megszórjuk keserű kakaóporral.
Mehet egy éjszakára a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails