2011. február 10., csütörtök

Málnás-vaníliás kekszes csoda


piskótához:
3 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt

A málnatöltelékhez:
30 dkg friss vagy mirelit málna
2 dkg (fél cs) főzős vaníliás pudingpor
2 ek.víz
8 dkg cukor

A vaníliakrémhez:
6 dkg (1,5 cs) főzős vaníliás pudingpor
6 dl tej
12 dkg cukor

A tetejére:
1 cs (25 dkg) háztartási keksz

A tojásból, a lisztből és a cukorból klasszikus módon piskótát készítünk, és egy kb. 20x20 cm-es sütőpapírral fedett tepsibe öntjük. 180 fokon 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük, hagyjuk kihűlni. Eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és visszahelyezzük a tepsibe.
A málnatöltelékhez a málnát egy kis lábasba tesszük a cukorral, majd egy fakanállal pépesre törjük (nem baj, ha darabos marad). A pudingport simára keverjük 2 evőkanál vízzel, majd besűrítjük vele a málnát.
A forró málnatölteléket egyenletesen a piskótára kenjük.
A vaníliakrémhez a pudingport kb. 2 dl tejjel simára keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk a cukorral, és az elkevert pudingport hozzáadva sűrű pudinggá főzzük.
Az így kapott pudingot óvatosan elkenjük a málnatölteléken.
A puding tetején szorosan egymás mellett elhelyezzük a háztartási kekszeket. 10-15 percig hagyjuk hűlni, majd betakarjuk a tetejét folpackkal, hogy a keksz megpuhuljon. Hűtőbe tesszük, és néhány órával később vagy másnap a keksz méretének megfelelő kockákra vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails